Kirjoittaja Aihe: Tervetuloa foorumille!  (Luettu 17326 kertaa)

Nettipappi Marko

 • Nettipappi
 • Ylläpitäjä
 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 152
  • Profiili
Tervetuloa Nettipapin kotisivulle!

Olet löytänyt tiesi Kangasalan seurakunnan ja Kansan Raamattuseuran ylläpitämälle Nettipapin sivustolle. Muutamalla sanalla esittelen ympäristön, jonne olet saapunut.

Tarkoitus
Nettipapin sivuston tarkoitus on palvella Raamatusta, uskosta ja hengellisistä kysymyksistä kiinnostuneita ihmisiä. Parhaimmillaan sivusto tarjoaa rinnalla kulkevaa ja vuorovaikutteista raamattuopetusta niille, jotka kaipaavat kysymyksiinsä vastauksia pastorilta. Minä toimin palstan isäntänä ja moderaattorina. Tästä linkistä löydät lyhyen esittelyni: Nettipappi Marko esittäytyy.

Rakenne
Nettipapin sivusto sisältää neljä osaa.
 • Ohjeet ja tiedotteet on ylläpitäjien tiedotuspalsta foorumin toiminnasta ja käyttämiseen liittyvistä asioista.
 • Nettipapin blogi on omien pohdintojeni alue. Siellä kirjoittelen satunnaisesti ajatuksia työstäni. Aihepiirit tulevat vaihtelemaan laidasta laitaan, mutta pääasiassa kirjoittelen henkilökohtaisia ajatuksia, jotka jollain tavalla sivuavat nettipapin työtä ja Raamatun opettamista.
 • Luennot ja raamattupiirit sisältää tuottamaani raamattuopetusmateriaalia niin yksittäisille ihmisille kuin pienryhmillekin. Sivuston rakenteesta johtuen videot ja podcastit löytyvät linkkeinä Youtubeen ja Soundcloudiin.
 • Kysy Nettipapilta on osio, jossa voit kysyä mitä tahansa minulta. Tässä linkissä on vielä tarkemmat ohjeet nettipapin palstalle.

Aikaisemman version – Kangasalan seurakunnan keskustelufoorumin – käyttäjät muistavat vielä yleisen keskustelualueen ja pohdintapalstan olemassaolon. Sosiaaliselle medialle tyypillinen keskustelu on kuitenkin siirtynyt jo vuosia sitten paremmin siihen sopiville alustoille. Niinpä myös tämän sivuston rakenne on muutettu enemmänkin opettamiseen sopivaksi.

Sisältö ja linjaus
Nettipapin kotisivu on kristillinen ympäristö. Käyttäjien ei silti tarvitse tunnustaa kristinuskoa. Tervetulleita ovat kaikenlaiset kysyjät elämänkatsomuksesta riippumatta. Kysymyksissä omien mielipiteiden julkituominen on sallittua, kuten tervehenkinen kristillisten näkemysten haastaminen. Sivuston kristillistä perustaa ei kuitenkaan saa pyrkiä halveksimaan tai vähättelemään.

Moderointi
Nettipapin sivusto on varattu asialliselle vuorovaikutukselle. Netti on täynnä keskusteluryhmiä ja sosiaalisen median alustoja, joiden sisältö on käytännössä puhdasta riitelyä. Vaikka tällä sivustolla ei voikaan käydä kaikkien käyttäjien välistä keskustelua, on riidan haastaminen ja tahallinen väärinymmärtäminen aina mahdollista. Tarkkaa moderoinnin linjaa en osaa määritellä. Pidän sen kuitenkin sillä tavoin tiukkana, että herkimmilläkin kysyjillä on mahdollisuus tuoda ajatuksiaan julki ilman lytätyksi tulemisen pelkoa.

Toivotan viihtyisiä ja opettavia hetkiä sivustolla!

Marko Sagulin
Nettipappi ja ylläpitäjä
« Viimeksi muokattu: 29.04.2020 - klo:15:30 kirjoittanut Nettipappi Marko »
Marko Sagulin