Kirjoittaja Aihe: Kysymysten ja aihealueiden otsikointi  (Luettu 2694 kertaa)

Nettipappi Marko

  • Nettipappi
  • Ylläpitäjä
  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 2 152
    • Profiili
Pari tiedonantoa Nettipapin palstan ulkoasua ajatellen. Pääsääntöisesti nämä asiat eivät vaikuta palstan käyttäjien toimintaan, mutta selitän ajatuksiani, jotta turhilta yllätyksiltä vältytään.

Sisältöä vastaava otsikointi

Vastaan ennen kaikkea sille ihmiselle, joka kysymyksen esittää. Tämän lisäksi palstalla on oma erityisluonteensa, joka poikkeaa monista muista Suomen seurakuntien nettipappipalveluista. Nettipapin palstalla sekä kysymykset että vastaukset ovat kaikkien foorumin käyttäjien luettavissa. Vastauksistani kiinnostunut ihminen - toivottavasti sellaisia on - selailee ensisijaisesti otsikoita ja lukee sellaisia aiheita, jotka vaikuttavat hänestä kiinnostavilta, vaikkei olisi itse kysymystä esittänytkään. Tätä kirjoittaessani Nettipapille on esitetty lähes 1000 kysymystä melkein 400 eri aiheesta. Valikoimaa alkaa kohtalaisesti olla, joten käyttäjäystävällisyyden vuoksi otsikon on tärkeää vastata kysymyksen tai viestiketjun sisältöä.

Nettipappi sorkkii otsikoita

En edellytä, että kysymyksen esittäjä osaisi tehdä täydellisesti kysymystään vastaavan otsikon. Vielä vähemmän odotan, että kysyjä osaisi tehdä otsikon, joka kuvaisi minun vastaukseni sisältöä. Toivon vain, että kukaan Nettipapille kysymyksensä esittänyt palstan käyttäjä ei hämäänny tai pahastu siitä, että moderaattorina muokkailen otsikoita. Tällä tavoin palsta pysyy parhaiten järjestyksessä ja on mahdollisimman käyttäjäystävällinen.

Nettipappi siirtelee viestejä

Palstan käyttäjäystävällisyyteen kuuluu mahdollisimman tarkan otsikoinnin lisäksi se, että samaan aihepiiriin liittyvät kysymykset löytyvät samasta paikasta. Siksi siirtelen kysymyksiä paikasta toiseen, jos yhdestä aiheesta näyttää olevan usealla eri otsikolla kysymyksiä.

Kenenkään käyttäjän ei tarvitse tietää, onkohan kysymysten joukossa jo joku samanlainen kysymys. Aina voi esittää saman kysymyksen uudelleen. Minun tehtäväni on muistaa, olenko joskus vastannut sellaiseen kysymykseen. Jos olen ja muistan sen, siirrän esitetyn kysymyksen viestiketjun jatkoksi. Jos en muista, että vastaavia kysymyksiä olisi, vastaan siihen.
« Viimeksi muokattu: 17.12.2019 - klo:12:37 kirjoittanut Nettipappi Marko »
Marko Sagulin