Kirjoittaja Aihe: Radio Dein blogi  (Luettu 3209 kertaa)

Nettipappi Marko

 • Nettipappi
 • Ylläpitäjä
 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 152
  • Profiili
Vuonna 2019 toimin Radio Dein päivän blogistina. Kävin pitämässä Dein työyhteisölle luennon kristittyjen erilaisuudesta ja yhteydestä teemalla "Seurakunnan kolminaisuus". Saman aihepiirin ympäriltä minua pyydettiin tarinoimaan tiivistettyjä ajatuksia.

Blogit löytyvät kolmesta paikasta koostettuina:
- Seurakuntalainen.fi - Yhteyttä ja ymmärrystä
- Youtube - Soittolista: Radio Dein blogi
- Facebook - Sivusto: Seurakunnan kolminaisuus

Alla olevista linkeistä blogit löytyvät aikajärjestyksessä eri formaateissa: Youtube (YT), Facebook (FB), Seurakuntalainen.fi (SRK)

1. Saavillinen peukaloita          YT / FB / SRK

2. Suuri Kolmiyhteinen          YT / FB / SRK

3. Lahjat jakoon          YT / FB / SRK

4. Voisitko rukoilla puolestani          YT / FB / SRK

5. Yksi Sana erilaisin sanoin          YT / FB / SRK

6. Katso ihmistä          YT / FB / SRK

7. Kotikirkon raunioilla          YT

8. Liian iso kirja          YT / FB / SRK

9. Henkilökohtainen suhde Jeesukseen           YT / FB / SRK

10. Näin perustat lahkon          YT / FB / SRK

11. Jumalan kuva          YT / FB / SRK

12. Täydellinen siunaus          YT / FB / SRK

13. Pietarin usko         

14. Oikean ikäiset kristityt          YT / FB / SRK

15. Kulkupeli joka lähtöön          YT / FB / SRK

16. Kuinka sinua on armahdettu?          YT / FB / SRK

17. Sama lääke joka vaivaan          YT / FB / SRK

18. Ylistyslauluja konservatiiveille          YT / FB / SRK

19. Rakentaja ei halveksi työkaluja          YT / FB / SRK

20. Vihdoinkin meillä on uskova pappi          YT / FB / SRK

21. Pylly vasten pyllyä          YT / FB / SRK

22. Kolme kärsimyksen kulmaa          YT / FB / SRK

23. Kolmiyhteinen kotisolu          YT / FB / SRK

24. Kun Jumala kasvattaa          YT / FB / SRK

25. Eikö täällä saa muusta puhua!          YT / FB / SRK

26. Kuka tuntee Jeesuksen?          YT / FB / SRK

27. Avainten valta          YT / FB / SRK

28. Kristus-vuoren valloitus          YT / FB / SRK

29. Kirkkolaivan kääntösäde          YT / FB / SRK

30. Sielunhoitaja sielua myöten          YT / FB / SRK

31. Kipuun suostuminen          YT / FB / SRK
« Viimeksi muokattu: 20.01.2020 - klo:14:46 kirjoittanut Nettipappi Marko »
Marko Sagulin

Nettipappi Marko

 • Nettipappi
 • Ylläpitäjä
 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 152
  • Profiili
Yllä olevaa listaa selaamalla käy ilmi, että yhtä Radio Dein blogia en koskaan tullut muokanneeksi videomuotoon enkä julkaissut sitä edes Seurakuntalainen.fi -sivustolla. Ilmeisesti en silloin halunnut vaikuttaa siltä, että yrittäisin hehkuttaa vielä lisää varsin isoksi paisunutta asiaa. Nyt kun tapahtuneesta on jo yli vuosi, niin pistän kyseisen kirjoituksen tähän. Ja vaikka sen videonkin, josta blogikirjoitus sai ideansa.

Video: Kesän viimeinen pulahdus


Pietarin usko

Julkaistu 24.12.2018

Pari viikkoa sitten kotini lähellä sijaitsevalla järvellä oli veikeät olosuhteet. Jää oli ollut jo useita päiviä riittävän vahva kannattamaan miehen. Sitten lämpötila nousi hetkeksi yli nollan, ja tuli vesisade, jolloin jään päälle muodostui vesikalvo. Kun järvelle meni luistelemaan tai kävelemään, ei ollut vaaraa heikoista jäistä, mutta lopputulos näytti siltä kuin olisi liikkunut veden päällä.

Otimme veljeni kanssa muutamia videoita ja ajattelimme viihdyttää niillä Facebook-kavereitamme. Yhdessä videossa uimari heittää pyyhkeen hartioiltaan ja on sukeltavinaan laiturin nokasta veteen, mutta pinkaiseekin juoksuun veden pinnalla. Videosta tuli aika suosittu ja se herätti paljon keskustelua. Kaikkein useimmin videoon liittyneissä kommenteissa pohdittiin, onko Jeesus täällä taas.

Rinnastukset veden päällä kävelevään Jeesukseen saivat minut kuitenkin ajattelemaan enemmän sitä kertomuksen toista henkilöä. Pietari on tarinassa surullisen hahmon ritari, jolle annetaan välillä suorastaan säälittävän opetuslapsen leima. Hänestä muistetaan aina mainita, kuinka usko ei riittänyt. Innokkaana tyyppinä hän oli jälleen kerran tarjoutumassa vapaaehtoiseksi ja laukomassa mielipiteitään ajattelemattomasti. Lähes vahingoniloisesti voidaankin seurata, kuinka Pietarin usko horjuu, ja uppoaminen saa rehvakkaan miehen nöyrtymään.

Raamatun kertomuksista huomataan, että uskon lisäksi myös Pietarin rohkeuden suhteen oli vähän niin ja näin. Täynnä varmuutta Pietari uhosi menevänsä vaikka kuolemaan Jeesuksen puolesta, mutta lopulta edes palvelustytön edessä hän ei rohjennut tunnustaa Mestariaan. Kolmen kieltämisen jälkeen itsevarmuus vaihtui katkeraan itkuun.

Pietari on yhtä aikaa varoittava ja rohkaiseva esimerkki siitä, kuinka kristitty ei voi luottaa itseensä ja omiin voimiinsa.

Silti on vähintään yhtä tärkeä muistaa, että Pietari oli ainoa, jonka usko riitti kantamaan häntä veden päällä edes muutaman askelen. Ennen kaikkea hänellä oli uskoa yrittää. Muut opetuslapset kyhjöttivät samaan aikaan veneessä ilman pienintäkään aikomusta toimia samoin.

Pietarilla oli myös rohkeutta seurata vangittua Jeesusta. Eihän muilla opetuslapsilla ollut edes mahdollisuutta kieltää Herraansa, koska he olivat jo Getsemanessa paenneet yön pimeyteen. Näin Pietari on rohkaiseva esimerkki myös siitä, että vain se voi epäonnistua, joka yrittää. Tämän vuoksi Raamattu kertoo nimenomaan Pietarin uppoamisesta ja kieltämisestä.

Nyt adventti on kääntymässä joulun juhlimiseen. Paastonaika kutsui jokaista kristittyä valmistamaan tietä Kuninkaalle, joten jouluna tekisi mieli ottaa jouluherkut syliin, siirtyä katsomoon ja tarkkailla, mitä se Jeesus nyt aikoo tehdä, kun tie on siloiteltu hänelle valmiiksi. Mutta Jeesus ei kutsu katsomaan sivusta – ei kyhjöttämään veneessä eikä ainakaan pakenemaan eri suuntaan. Hän kutsuu seuraamaan.

Jeesuksen seurassa ei yleensä tarvitse astua sulan veden pinnalle, mutta sekin vaihe voi elämässä tulla. Siksi uskon ja rohkeuden askelia on hyvä harjoitella silloin, kun pinnan alla on vielä tukevaa pohjaa jäljellä. Olkoon siis tämän joulun rukous, että Kristus itse tarttuu meihin ja antaa tarvittavan määrän sekä uskoa että rohkeutta kulkea hänen jäljessään, minne se hänelle tasoitettu tie johtaakaan.
Marko Sagulin