Kirjoittaja Aihe: Tietotekninen kehitys  (Luettu 3785 kertaa)

Tuomas

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 260
 • Terrve!
  • Profiili
http://digitoday.fi/page.php?page_id=11&news_id=200611079 "vetoavat Raamattuun ja pitävät tietoteknistä kehitystä Jumalan tahdon vastaisena."

Siis missä raamatun kohdassa sanotaan ettei Jumala tykkää tietoteknisestä kehityksestä? :)
(Epäselvää?..En osaa rakentaa tätä hommaa parempaan muotoon. :o)
« Viimeksi muokattu: 09.09.2006 - klo:12:55 kirjoittanut Nettipappi Marko »
Terrve!

MaryMagdalene

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 377
  • Profiili
 :) Katsoin norjalaisen Dagbladetin artikkelia ja siinä kerrottiin, että nämä vanhemmat haluavat suojata lapsensa kaikelta informaatiolta, mikä välitetään ruudun kautta. Vanhempien PC:n (ja vastaavien) käyttökielto lapsilleen perustuu 2. Mooseksen kirjan 20. luvun kuvakieltoon (”Älä tee itsellesi patsasta äläkä muutakaan jumalankuvaa, älä siitä, mikä on ylhäällä taivaalla, älä siitä, mikä on alhaalla maan päällä, äläkä siitä, mikä on vesissä maan alla. Älä kumarra äläkä palvele niitä…”)  ja lisäksi Ilmestyskirjan 13. luvun jakeisiin 11-16 (”Sitten näin, kuinka toinen peto nousi maan uumenista... Se käyttää ensimmäisen pedon puolesta tämän koko valtaa ja panee maan ja sen asukkaat kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava oli parantunut. Se tekee suuria tunnustekoja ja saa tulen lyömään taivaasta maahan ihmisten nähden. Niillä tunnusteoilla, joita sillä on valta tehdä ensimmäisen pedon nimissä, se johtaa harhaan kaikki maan asukkaat, niin että saa heidät tekemään patsaan sen pedon kunniaksi, jota on isketty miekalla mutta joka on vironnut henkiin. Se on saanut vallan antaa pedon kuvalle hengen, niin että kuva jopa kykenee puhumaan, ja se on myös saanut vallan tappaa kaikki, jotka eivät kumarra pedon kuvaa. Se pakottaa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat, ottamaan oikeaan käteensä tai otsaansa merkin.”), minkä vanhemmat tulkitsevat siten, että Johannes näki multimedian kehityksen edeltä jo lähes 2000 vuotta sitten [”koko keksintö on Saatanan inspiroima, joten keskustelu (median) hyvästä tai huonosta sisällöstä ei ole relevanttia”].

Nämä ovat heidän perustelunsa. Itse kokisin vieraaksi ajatella noin, mutta en halua olla ketään rakkaudettomasti arvostelemassa enkä tuomitsemassa. :)
MaryMagdalene

Nettipappi Marko

 • Nettipappi
 • Ylläpitäjä
 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 987
  • Profiili

Kiitoksia, MaryMagdalene, että kaivoit esille nuo norjalaisten perustelut. Ei minulla ole juurikaan mitään lisättävää. Kommentoin niitä perusteluja vain hieman. Ja samalla totean Tuomakselle, että Raamattu ei todellakaan puhu tietotekniikasta mitään.

Jumalan kuvan tekemisen kielto ei voi mitenkään liittyä tietotekniikkaan. Siinä kielletään tekemästä kuvaa mistään luodusta ja palvelemasta tällaista kuvaa jumalana. Kielto ei tarkoita sitä, etteikö saisi ottaa valokuvaa luoduista asioista tai piirtää kuvia luonnosta. Niistä asioista ei saanut vain tehdä itselleen Jumalaa. (Esimerkiksi juutalaiset kerran tekivät kullasta vasikan kuvan ja palvoivat sitä. Tämä menee tuon kiellon alueelle.) Samoin Ilmestyskirjan kohta on tulkittu vähintäänkin villisti. En oikein keksi, miten sen voisi edes järkevästi tulkita tietotekniikkaan liittyväksi.

Mielenkiintoisinta tuossa norjalaisessa artikkelissa on, että tietotekniikasta kieltäytyminen ei perustu ollenkaan sen sisältöön. Peruste on vain siinä, että tietotekniikka itsessään nähdään Raamatun vastaisena. Mielestäni ainoa perusteltu syy kieltäytyä tietotekniikan käytöstä olisi juuri päinvastainen. Eli tietotekniikka on Raamatun vastaista, jos sen avulla tai ohessa tehdään jotain, jonka Raamattu kieltää. Ja koska tietotekniikkaa voidaan käyttää Jumalan tahdon vastaisesti tai Jumalan kunniaksi, se ei itsessään ole paha eikä hyvä.

Toivon, että nettipapin palsta voisi olla tuota jälkimmäistä. Ainakin siihen asti jatketaan, kunnes joku minut onnistuu päinvastaisesta vakuuttamaan.  ;)

     Syöttepä siis tai juotte tai teettepä mitä tahansa,
     tehkää kaikki Jumalan kunniaksi. (1. Kor. 10:31)
Marko Sagulin