Vastaa

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Mikä numero tulee seuraavaksi? 1, 2, 3 ... Kirjoita vastaus kirjaimilla.:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Yhteenveto

Kirjoittanut: Nettipappi Marko
« : 12.09.2023 - klo:11:32 »

Tervehdys Heli!

Olen samaa mieltä siitä, että täydellisessä luottamuksessa ei avioehtoa tarvita. Mutta elämä ei ole täydellistä, eivätkä parisuhteet varsinkaan ole sitä. Parin viimeisen sukupolven aikana sitoutuminen on etääntynyt todella kauas siitä, mitä Raamattu parisuhteista opettaa. Siksi on hyvä muistaa Jeesuksen sanat:

"Tämän maailman lapset menettelevät toisiaan kohtaan viisaammin kuin valon lapset." (Luuk. 16:8 )

Lapsenomainen luottamus ja elämän arvaamattomuuden viisas ymmärtäminen eivät aina sovi yhteen. Avioliitossa pitää antaa ansaitsematonta rakkautta. Avioliitossa pitää antaa ansaitsematonta kunnioitusta. Mutta luottamus on asia, jota ei voi antaa, jos sitä ei oikeasti ole.

Kaikkein uskollisimmalla, rakastettavimmalla ja huolehtivimmallakin puolisolla voi olla jokin heikkous, johon hän tarvitsee tukea. Kaikesta päätellen sinun kumppanillasi on ongelma rahan suhteen. Mielestäni tällaisessa tilanteessa ei ole olemassa mitään muuta viisasta ratkaisua kuin avioehto. Et tee siinä mitään väärää, etkä toimi vastoin Jumalan tahtoa.

Jos tämä rahankäyttö on vain jäävuoren huippu, ja sinulla on luottamisongelmia hyvin laajalla rintamalla, ollaan paljon vaikeammassa tilanteessa. Silloin on pohdittava, voiko elämässä ylipäätään sitoutua tällaiseen suhteeseen. Mutta jos kaikki on muuten kunnossa, avioehto voi olla hyvä ja lempeä kannustin oikeanlaisen rahankäytön oppimiseen.
Kirjoittanut: Heli
« : 03.08.2023 - klo:17:06 »

Miten suhtautua avioehtoon? Olen ennen ollut sitä mieltä, että avioehto on huono asia ja avioliitossa tulisi voida jakaa kaikki. Nyt kuitenkin on tilanne, jossa suhde on muuten hyvä, mutta avioehdottomuus tuntuu liian suurelta riskiltä kumppanin aikaisemman rahankäytön takia (josta myös velkaa runsaasti). Olen myös pohtinut onko toisen rahankäyttö syy eroon tai pitäisikö sen olla? Täytyisikö velkaantuneeseen kumppaniin luottaa ja olla valmis laittamaan kaikki likoon (tai lopettaa suhde) vai onko oikein jatkaa suhdetta varmistaen kuitenkin avioehdolla myös oma taloudellinen turvallisuutensa? Voisin ajatella purkavani suhteen aikana avioehdon, mikäli saisin näyttöä kumppanin muuttuneesta rahankäytöstä esimerkiksi kymmenen vuoden ajalta.