Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jaana

Sivuja: [1]
1
Kysy Nettipapilta / Vs: Mormonien kirja ja Joseph Smith
« : 28.12.2024 - klo:20:55 »
Kyllä, mutta eivät juutalaisetkaan pidä Uutta testamenttia dogminaan, vaikka mormonit puolestaan ovat kristinuskon lahko jotka eivät ota osaa Vanhaan Testamenttiin. Eivät mormonit silti kiellä Jeesusta. Ja onhan myös kerrottu että Raamatussa on kohtia jotka eivät kuuluisi osana sitä kirjaa, en muista mitä ne ovat nimeltään. 
Mielestäni jotain Amerikan Yhdysvallat tietävät hyvällä tavalla perustuen tieteeseen missä on ihmeet luettu taivaan salamoilta ihan valokuvaruutuihin asti. Saattoivat Amerikan Yhdysvallat olla saaneet jonkin erityisen yhteyden korkeampaan Jumalaamme, vaikka siellä rehottaa kaikenlaiset uskonnot, demonisia idän kulttuureja myöten.

2
Entä miten kaupallisuuteen liittyy jotain lopunaikojjen osalta milloin ei saa ostaa eikä myydä mitään?

3
Kysy Nettipapilta / Mormonien kirja ja Joseph Smith
« : 17.04.2023 - klo:00:25 »
Mitä metallilevyt tarkoittavat Amerikan kansoista kertovassa pyhässä aikakirjassa Mormonien kirjassa ja kuinka paljon sen totuutta voidaan pitää yhtäläisenä Raamatun mukaiseen totuuteen kun ajatellan Joseph Smith muiden profeettojen rinnalla? Kuinka suurta osaa esittäisi Amerikan kansan pelastuminen valittuna kansana Jumalan edessä kun taas israelilaisethan olivat Mooseksen kirjassa valittu kansa, olivatko he valittu kansa myös mutta toisella tavalla? Voiko valittuja kansoja olla ollut aikojen saatossa useista maista, muitakin kuin Amerikan kansa ja israelilaiset?   

4
Kysy Nettipapilta / Ylöstempaus Raamatussa
« : 17.04.2023 - klo:00:09 »
Onko lopunaikojen ylöstempaus uskomus johon uskotaan kaikissa kristillisissä liikkeissä, esimerkiksi mormoneissa, tai sitten onko katolilaisuudessa sitä joskus arvosteltu ? Mitkä ovat Raamatun kohdat jotka tukevat tätä tapahtumaa? Mitä ylöstempauksesta seuraa ja onko siihen rinnastettavia lopunaikojen muita kirjoituksia jotka merkitsevät samaa?   


Edit: Otsikkoa muutettu. Marko

5
Kysy Nettipapilta / Millainen taivas on?
« : 19.02.2022 - klo:19:08 »
Onko taivas kaikille sama, jotka sinne pääsee, vai voiko taivas olla jotain sellaista mitä emme ketkään ole voineet kuvitella ennen pääsyä sinne? Entä onko taivas todella aurinkoinen vai Jumalan valon täyttämä paratiisi? Onko taivaassa olemassaolevia asioita mitä luonnontieteellisesti voidaan havaita, esimerkiksi virtaavia jokia, puita, pensaita, vihreää ruohoa, vai voiko taivas olla abstrakti olomuoto missä sinne lähteneet olennot kokevat mahdollisimman hyvää tai mielekästä olotilaa minkä yhdistäisimme osan tämän maailman koetuista tunnetiloista tai hyvyydestämme, eli toisin sanoen olemme jo se taivas tämän puoleisessa missä on tehtävä taivaamme toteen sikäli ruumis on sielun temppeli, sisäinen valo olisi sen tuonut? Joidenkin mielestä taivaassa ei jaksaisi elää ikuisuutta, kun siellä olisi valoa liikaa heidän mielestään iäisiksi ajoiksi, mutta minä olen aina kaivannut sellaisia paikkoja missä olisi puutarhan vehreys ja eteerinen yläilman usva ja jokien solina. Kun tämä maapallo tuli liian tärkeäksi ja viralliseksi, hyvyyteni siivet kantaisivat ainiaan luonnon rauhan tyyssijaan. Pimeydessä ei ole suotavaa voida hyvyyttään ja autuuttaan helpommaksi tehdä, koska se kertoo vampyyrien ja yöeläinten elon, niin että kaamos voittaisi kesän ajan, ja silloin elämä ei enää olisi lopunaikojen kuumimpina ilmasto-olosuhteinakaan hyvä selviytymiseen. Lisäksi vastaisin sellaisille jotka eivät edes haluaisi valon paratiisiin ainiaaksi, että parempi sekin kuin että luottaisin sielunvaelluksen opin seuraavaan elämään missä toivoisin olevani mikä vain eläin, merissä tai saaliina joillekin, kuka nyt sellaista sitten haluaisi, tulimme silloin ihmisiksi kun totesimme ettemme usko buddhalaisuuteen ja uskomme silloin Kristinuskoon. Kyse ei vaan ole tietenkään halusta minne haluamme, vaan että mikä mahdollisuus jää realismille ja mikä on totuutta sen verran uskon tahdon mukaisella tavalla että nämä toteutuvat yhdessä käsi kädessä, totuus, tahto, realismi ?       

6
Kysy Nettipapilta / Kansalliseepos Kalevala ja tuonela
« : 05.07.2020 - klo:22:59 »
Minua jäi mietityttämään Predestinaatio-opissa Jumalan ennaltamääräämisopin kaksi erilaista tietä, ihmiset jotka saavat taivaan ja uskovat Jeesukseen, kuin myös niiden ryhmä jotka ovat kuolemaan valittuja kadokseen ennalta tuomittuja. Kuolevaisuus ymmärretään Raamutussa osaksi ihmiskunnan historian elinkaaren näkemystä  lankeemuksesta ja sen jälkeistä ruumiillistumista, joka on kuolevaisten tie kohti suurta taistelua pahaa vastaan. Miten Raamatussa kuoleman tie, karkotus paratiisista, Aatamille ja Evalle voidaan rinnastaa samanlaisena tai erilaisena Kalevalan tuonela joen vertauskuvallisuuteen nähden sen luonteen tai henkilöhahmojen tai kertomuksien pohjalta? Onko Kalevala runoudessa tuomittavia piirteitä rinnastettuna Raamatun kadotuksen ennaltamäärämiseen, sikäli kun tämän runouden pääpiirteet ovat hyvin synkät? Eli toisin sanoen tarkoittaako tuonela helvettiä, niin esimerkiksi ettei sellaisten uskomusten mytologiaan olisi koskaan voinut uskoa? Tulin siihen tulokseen myös että Kalevalan kansalliseepos on kansallisrunoutta käsittävää, ei niinkään totuudellista Raamatun viisauden runoutta. Miten siis Kalevalan runouden mystiikka ja Raamatun viisaus kohtaavat, sitä lähinnä kai etsin.

7
Kysy Nettipapilta / Kummittelu
« : 11.05.2020 - klo:18:30 »
Onko dokumentit kummitteluilmiöistä oikeasti paikkaansa pitäviä ja onko tämä ilmiö yhdistettävissä taivaan ja helvetin välitilaan, joka on esimerkiksi Danten runoudessa mainittu olevan nimeltään välimaasto, Taivaan ja helvetin välimaasto?


EDIT: Muutin otsikon täsmällisemmäksi. Marko

8
Paljon on nuorilla ihmisillä valittavana edessään moninainen kirjo maailmankatsomuksellisia arvoja, miten kaikista asioista tai maailmankatsomuksista voi koota itselleen parhaimmat tienviitat elämään eli olemalla eklektinen luonne ja ollakseen uskossaan silti vakaa ja vain uskoutua Jumalalle?   

Sivuja: [1]